Gedachten

We hebben ze allemaal, de hele dag door.

We denken na over wat we allemaal nog moeten doen vandaag en de komende dagen, over wie we tegenkomen, wat iemand ergens van vind, wat anderen van ons vinden, we maken ons zorgen over van alles etc. Kortom, onze gedachten staan nooit stil!

In deze gedachten stroom en hoe de maatschappij zich heeft gevormd is er nog maar weinig ruimte overgebleven voor ons gevoel en intuïtie.

We zijn niet meer gewend om naar ons gevoel te luisteren, op onze intuïtie (wat is dat eigenlijk?) af te gaan en soms gewoon alleen maar even te zijn.

Gelukkig begint dit tegenwoordig steeds een klein beetje meer te veranderen. Het is niet gek om op zoek te gaan naar wat je nu eigenlijk voelt in plaats van denkt. Je gevoel en je lichaam vertellen jou precies wat je wilt weten, je moet er alleen naar leren luisteren.

Maar hoe doe je dat?

Dit kan je doen door bijvoorbeeld te gaan mediteren. Op Spotify en Youtube staan een heleboel gratis oefeningen die je hiervoor kan gebruiken. Het hoeft maar 10 minuten te duren.

Maar ook iets kleins als je bewust worden van je ademhaling kan er voor zorgen dat je dichter bij je gevoel en intuïtie komt. Ga maar eens letten op je ademhaling, wat voel je? Vanuit waar adem je?

Je gedachten zullen niet zo maar stoppen en verdwijnen, maar je zal merken, hoe vaker je dit doet hoe makkelijker jij jouw gedachten kan sturen en er meer ruimte komt voor je gevoel.

Het coachen met paarden is ook een hele fijne manier om dichter bij je gevoel te komen en minder in je hoofd te zitten.

Paarden doen dit van nature, ze reageren puur op intuïtie en hebben geen verborgen agenda. Door met paarden te werken krijg je dan ook pure en eerlijke feedback. Als jouw hoofd en jouw gevoel niet overeenkomen, dan zal een paard dit feilloos oppikken en hier op reageren.

Dit helpt om jou bewust te maken van jezelf, en bewustwording is de eerste stap naar verandering!